Kako napisati dobar CV?

Da li ste znali da preko 53% regrutera pročita vašu biografiju za manje od 30 sekundi? I da je samo oko 27% njih pročita za jedan minut? Mora da oni znaju koliko je važno napisati dobru biografiju!

1. Osnovne lične informacije

  • Ime, mesto prebivanja, email adresa, broj telefona
  • Linkovi koji vode do vaših društvenih mreža (LinkedIn, Github…)

2. Ciljevi koje želite postići u karijeri:

Sekcije “o sebi” i “ciljeve koje želim da postignem”

3. Obrazovanje

U ovom delu biografije unesite detalje o svom obrazovanju po obrnutom hronološkom redosledu

4. Radno iskustvo/završene studije/studentski projekti na kojima ste radili

  • U ovom delu biografije unesite detalje o svom obrazovanju po obrnutom hronološkom redosledu

5. Dodatno obrazovanje (opciono)

  • Sertifikati
    Kursevi
    Seminari (Vebinari)

6. Tehnologije i programski jezici

7. Strani jezici - nivoi znanja

  • (A1, A2, B1, B2, C1, C2) - definisani prema Usvojenom Evropskom šablonu (Common European Framework)

8. Drugi podaci (opciono)

  • Zanimljivi podaci koje smatrate da je važno podeliti sa nama

Počnite tako što će te pravilno opisati pozicije na kojima ste radili tokom svoje karijere ili svoju trenutnu poziciju. Izlistajte svaki zadatak i odgovornosti u vašem opisu posla i molim vas unesite onoliko informacija koliko smatrate da je neophodno.

Ovo je veoma važno zato što regruteri stiču prvi utisak na osnovu vaših kompetenci i veština koje ste ispisali u tom polju. Izlistajte svaki zadatak i odgovornost u polju gde treba da opišete posao i molim vas dodajte što više informacija je moguće. Nemojte da pišete o onome što niste radili, ali isto tako istaknite pozitivne strane onoga na čemu ste radili. Buleti su najbolji način da izlistate odgovornosti u polju za opis posla.

Ljudi obično prave greške i napišu da poseduju dobro ili odlično znanje Engleskog jezika ili drugih stranih jezika. Obzorom da tvoja percepcija dobrog znanja obično nije kao percepcija koju drugi imaju, najbolje je da jasno istakneš nivo poznavanja Engleskog jezika prema Usvojenom Evropskom šablonu (Common European Framework).

72582647 2538970586216876 7441473372275343360 N

Ubacivanje fotografije u biografiju je opciono. Ako odlučite da je ubacite, vodite računa da je slika portret i da je reprezentativna. Na kraju, obzirom da želite da postanete Vega IT inženjer, trebalo bi da izlistate svaki programski jezik i tehnologiju koju poznajete. Imajte u vidu: Osnovna svrha CV - ja je da ubediš regrutere da organizuju intrevju sa tobom. Ukoliko istaknete najvažnije činjenice o sebi, povećavate šanse da budete uključeni u proces selekcije.

Kada pišete svoju biografiju, pokušajte da odgovorite na jednostavno pitanje: Zašto bi mene pozvali na intervju?

Molim vas, slobodno nam pošaljite svoju biografiju (idealno na Engleskom jeziku) putem naše stranice karijere ili tako što ćete poslati poruku putem jobs@vegait.rs.

 

What We Do Hero